All Stars Hockey 2011
19 de Junio de 2011

El equipo de Hockey del FC Barcelona formado antes del partido contra una formación de los mejores jugadores de la liga.

Jugadores del Barça de Hockey vistiendo la casaca
del Béisbol en el entrenamiento.

Una de las graderías del campo de hockey Pau Negre en Montjüic

 

 

Manifest

Gol del Barça de Hockey


Els  jugadors i simpatitzants de la secció de l’hoquei herba del F. C. Barcelona volem agrair la seva presència als assistents a aquest partit, i molt especialment als jugadors de l’”All Star” de la lliga espanyola, que avui ens acompanyen desinteressadament per manifestar, a través de l’esport, el seu suport al nostre equip.

Estem aquí per gaudir de l’esport en estat pur. Dels seus valors, que no són altres que el de la lluita i la humilitat. Ho sabem tots els que estem aquí. I molt especialment aquells que han tingut l’oportunitat de lluir amb orgull el colors blaugrana a través de la competició per tots el camps de l’Espanya. Entenem que no hi ha millor manera de promocionar el nom de Catalunya que lluir amb orgull el nom del Barça en qualsevol manifestació esportiva d’arreu d’Espanya i d’Europa.

Tots els que hem pogut jugar en alguna secció del Barça, hem après molt més que a practicar un esport; hem après a valorar i tenir cura de la nostra salut, hem après a respectar els nostres adversaris, hem après a conviure, hem après companyonia i sobretot hem aprés la fidelitat a els valors de l’esport. Valors tots que es manifesten de la millor manera en l’amateurisme, significant-se en l’esforç, el valor i la sana competitivitat.

És tot això el que avui defensem en aquest camp i el que volem seguir defensant en els propers anys. És això el que posa en perill l’actual junta directiva del F. C. Barcelona quan intenta imposar un seguit de mesures que fan inviables les seccions.

Resulta dolorós veure com qui va arribar a la presidència del club amb la promesa d’impulsar les seccions, les posi ara en entredit. Les seccions amateurs representen un patrimoni històric del club, que enorgulleix als seus socis i fa encara més gran la grandesa de la institució, i no acceptem que siguin eliminades o limitades al territori català, fet que en significaria la nostra pràctica desaparició.

Les seccions recullen l’esperit amb el què en Joan Gamper va voler impregnar el nostre club quan el va crear, un llunyà mes de novembre del 1899, en el mític gimnàs Solé. Ell, un home de futbol, però amant de l’esport per damunt de tot, va concebre un Barça plural, on hi tinguessin cabuda tota mena de manifestacions esportives. Per això el Barça és més que un club, i ens revelem contra la idea de que sigui només un club més.

Com a esportistes hem après a guanyar i a perdre. Hem après a respectar els rivals tot lluitant i a deixant-nos la pell en el camp. Hem viscut moments bons i dolents, però la responsabilitat de dur aquesta samarreta sempre ens ha impulsat a defensar el nostres colors en qualssevol situació.

No volem que allò que s’ha guanyat al camp es perdi als despatxos. Això desvirtua qualsevol valor de la competició, però, sobretot, va en contra dels valors que sempre ha defensat un gran club com el F. C. Barcelona. En contra de l’esperit que Joan Gamper va voler donar-li al nostre club.

No ens volem ni podem resignar a aceptar aquesta decisió, ja que precisament per formar part d’un club com el Barça, lluitarem fins al darrer minut d’aquest difícil partit. Tots plegtats, podem trobar una solució que ens permeti seguir creixent, tot fent més gran aquest club juntament amb les seves especials particularitats que el fan únic al món.

Visca el Barça, Visca les seccions amateurs i visca Catalunya!